...

Бюджетні смартфони ведуть ринок: зростання продажів на 15% в III кварталі

Бюджетні смартфони ведуть ринок: зростання продажів на 15% в III кварталіСвітові продажі смартфонів кінцевому споживачеві в III кварталі 2015 виросли на 15,5% щодо того ж періоду минулого року завдяки високому попиту на бюджетні пристрої в країнах, що розвиваються, згдіно з даними дослідницької компанії Gartner. Всього в минулому кварталі в світі було реалізовано 352 800 000 смартфонів.

«Продажі смартфонів в країнах, що розвиваються підскочили на 18,4%, до 259 700 000 пристроїв, тоді як на розвинених ринках підвищення склало всього 8,2%», – сказав глава відділу досліджень компанії Gartner Аншул Гюпта.

Передову позицію серед виробників смартфонів зберегла південнокорейська Samsung, що прискорила цикл оновлення власних флагманських пристроїв. Тим не менше, її частка скоротилася на 0,2% до 23,7%. Американська компанія Apple, що знаходиться на другому місці, за рік наростила частку на 0,6% до 13,1%. При цьому, за даними аналітиків, iPhone зібрали 92% всіх доходів на ринку смартфонів. Після незмінною двійки лідерів зі значним відставанням слідують три китайські компанії – Huawei, Lenovo і Xiaomi. Їхні частки в третьому кварталі 2015 року склали відповідно 7,7%, 4,9% і 4,9%. З них зростання в річному вимірі продемонструвала тільки компанія Huawei, захопивши додаткові 1,5% ринку.

Операційна система (ОС) Android від Google як і раніше є найпоширенішою у світі, причому її частка склала 84,7% проти 83,3% в липні-вересні 2014 року. Друге місце зберігає за собою компанія Apple Іо, вона займає 13,1% світового ринку в порівнянні з 12,5% роком раніше. Вікна, що займає третє місце, за рік втратила майже половину своєї частки – з 3% до 1,7%.
Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.