...

Від серцевого нападу рятують позитивні емоції

Від серцевого нападу врятують позитивні емоціїДослідники з Медичного Центру Університету Колумбія у США стверджують, що позитивно налаштовані люди піддаються меншому ризику розвитку серцевого нападу. Експерти впевнені, що щасливі і доброзичливі люди можуть уникнути ризику розвитку стенокардії та інших серцево-судинних захворювань.

Для проведення експерименту, який тривав 10 років, дослідники запросили 1739 дорослих людей. Експерти намагалися з’ясувати, як позитивні емоції впливають на стан здоров’я серцевого м’яза.

Глава дослідницької групи, доктор Карина Девідсон (Dr. Karina Davidson), коментує: «Песимістично налаштовані пацієнти були схильні до ризику серцевого нападу на цілих 22% більше, тижні пацієнти-оптимісти».

Дослідники мають намір і далі проводити вивчення дії позитивних емоцій на стан здоров’я серцевого м’яза. Експерти хочуть з’ясувати, чи здатний позитивний настрій поліпшити і навіть вилікувати пацієнтів від серцево-судинних захворювань. Проте вчені поряд з позитивними емоціями настійно рекомендують дотримуватися здорового способу життя, правильного харчування та займатися спортом.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.