...

Корисні продукти – тільки без фанатизму

Корисні продукти - тільки без фанатизмуВідомий вислів «Все добре, що в міру» цілком резонно. Навіть якщо це продукти з раціону здорового харчування, то у збільшених кількостях вони, скоріше, будуть на шкоду.

Візьмемо той же зелений чай, який позиціонують як чудовий антиоксидант. Але надмірне захоплення ним може обернутися шкодою для здоров’я, оскільки сповільнюється процес засвоєння фолієвої кислоти. Не піде на користь цей напій жінці в період планування дитини або вагітності, бо в такому випадку ризик аномалій під час розвитку плоду зростає. До того ж більше двох чашок в день зеленого чаю загрожує перенасиченням поліфенолами, шкідливими для печінки.

Не для щоденного вживання і продукти з вмістом жирних кислот омега-3, у тому числі всім відомий риб’ячий жир у капсулах. Масштабні дослідження підтвердили, що рівень смертності серед тих, хто приймав капсули риб’ячого жиру, – вищий. Ці продукти несуть загрозу роботі надниркових залоз. До речі, ви знаєте, які продукти можна їсти перед сном?

Здавалося б, оливкова олія точно не повинна значитися в цьому списку. А все ж потрапила. Адже корисна за своїми властивостями, вона у великих кількостях сприяє набору зайвої ваги через високу калорійність. Горіхи при всій своїй цінності у великій кількості можуть спровокувати головний біль, блювоту і навіть отруєння, а також виступити сильним алергеном. Відомо, що міститься в томатах лікопін є сильним антиоксидантом. Але варто враховувати, що в них багато і кальцію. Його накопичення в організмі може обернутися відкладенням солей, утворенням каменів в нирках і іншими проблемами.

Звідси порада: помірність і обережність при вживанні нехай навіть і корисних продуктів.

Автор: Ірина Колесник

One comment

  1. Принимать препарат «Биолектра», меня заставила нехватка магния в организме. Посоветовавшись с врачом, решила, что это лучшее лекарство в моем случае. Нравится, что можно выбрать как разный вкус, так и разную форму.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.