Італія запевнила, що українське питання не втратить свою актуальність у світ через Сирію

Італія запевнила, що українське питання не втратить свою актуальність у світ через СиріюТаку заяву Президент Італії Серджіо Маттарелла зробив у ході переговорів при зустрічі з Президентом Украхни Петром Порошенком, за даними прес-служби Президента нашої країни.

Серджіо Маттарелла наголосив на незмінності позиції італійської спільноти про необхідність проводити подальші санкції у бік Російської Федерації аж поки нею не буде виконано домовленостей, що були підписані у Мінську. Президент Італії підмітив, що присутність України у Раді Безпеки Організації Об’єднаних Націй у такий непростий час для України має дуже важливе значення. Він підкреслив, що Італія не дозволить, аби в результаті подій сирійських терактів українське питання стало менш актуальним”, – як повідомляється у офіційних джерелах.

Президент Італії підкреслив підтримку можливого пересування громадян України в безвіовому режимі у рамках ЄС, особливо враховуючи яка численна українська діаспора перебуває в Італії.

Натомість Петро Порошенко відмітив таку безпрецедентну підтримку  суверенітету України та її територіальної цілісності з боку Італії, і подякував італійській владі за те, що проявили активну участь у розслідуваннях ОБСЄ в Україні

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.