...

Новий вид палива було віднайдено у Швейцарії

Новий вид палива було віднайдено у ШвейцаріїЗовсім нещодавно швейцарськими винахідниками в компанії Climeworks було започатковано нову систему, з допомогою якої вуглекислий газ можна перероблювати у паливо. Це буде чудова альтернатива всім уже відомим людству видам палива. Вже наступного року цією швейцарською компанією заплановано побудувати перший у світі завод з вироблення таким чином альтернативного палива, основною ідеєю якого є звичайнісіньке поглинання вуглекислого газу просто з повітря.

Механізм такого винаходу досить простий: з повітря захоплюється вуглекислий газ, який потім пропускають через спеціальний фільтр, в якому CO2 нагрівається до 100 градусів по Цельсію, утворюючи при цьому дуже чистий вуглекислий газ, який абсолютно придатний до використання в промисловості.

Такий спосіб видобутку палива малозатратний, енергії при цьому необхідна мінімальна кількість. Також це матиме позитивний вплив на навколишнє середовище: в атмосфері зменшиться кількість вуглекислого газу. Проте зменшити рівень шкідливих викидів таких чином не вдасться, – дана методика використовуватиме виключно надлишок СО2.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.