...

Для України і Грузії при в’їзді в країни ЄС візи скасують з середини 2016 року

Скасування віз для України і Грузії при в'їзді в країни ЄС з середини 2016 рокуУ найближчих планах Єврокомісії , – представлення звіту з позитивним оціненням реформ, які відбулися і досі тривають в Грузії та Україні і таким чином дати “зелене світло” скасування віз при перетині кордонів європейських країн для громадян цих країн.

Європейський Союз має в недалеких планах ліквідувати візовий режим для українців та грузинів. Для представників обох цих країн такий бажаний дозвіл на в’їзд у країни ЄС без оформлення візових документів вступить в дію з середини 2016 року, інформація отримана від дипломатичних представників у Брюсселі.

За цією інформацією, вже 15 грудня Єврокомісія повинна надати звітні документи, в яких матиме місце позитивно оцінений процем виконання Києвом та Тбілісі умов для ліквідації візового режиму. Такий показник ЄК стане важливою передумовою для погодження країнами-членами ЄС на скасування візових документів для громадян України та Грузії. Водночас зроблений дуже важливий акцент для Києва від Брюсселя, що до весни 2016 необхідно в обов’язковому режимі поліпшити діяльність деяких сфер, а в першу чергу це стосується боротьби з корупцією.

Скасування візового режиму для українців та грузинів означатиме дозвіл перебувати на території кран Євросоюзу впродовж трьох місяців напротязі півроку. При цьому працевлаштування в одній з країн ЄС залишається забороненим пунктом.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.