Науковці із Сполучених Штатів нещодавно зробили відкриття: кавомани, які вживають 2-3 чашки цього ароматного напою щодня, знижують можливість серцево-судинних захворювань, діабету, нервових розладів і т. п. Дослідження відбувалось на протязі 30 років на досить широку аудиторію. Опитування яку кількість кави вживають учасники проводились раз у чотири роки.
Близько 20% опитуваних за такий тривалий період померло, але у своїй сукупності це були люди, які дуже рідко пили каву. Коли вчені розділили кавоманів від кавоманів-курців, то результати ще більше вразили: кавовий ефект відновлювання був ще яскравішим.
Міцність напою причому не має значення, що доводить позитивний вплив не від самого вмісту кофеїну, а від інших сполук. Проте достеменно ще невідомо скільки саме чашок кави сприятиме продовженню життя.
Автор: Ірина Колесник