Термозбіжна плівка

wrap-food-filmТермозбіжна плівка – це спеціальний вид поліетиленовою пакувальної плівки. Основна характеристика – швидка усадка під впливом високої температури. Остигаючи, плівка приймає форму упакованого товару.
Спочатку термозбіжна плівка являє собою рукав або напіврукав. У нього поміщають впаковується предмет і спеціальний апарат-пакувальник «обертає» в термоусадочну плівку товар за допомогою високої температури.
Ii застосовують для упаковки продуктів харчування, друкованої продукції, лікарських препаратів, косметики, побутової хімії і багато чого іншого. Особливо зручна така упаковка для скляних товарів: пляшок, банок. Причому, щільна, товста плівка добре підходить для групової упаковки склотари: забезпечує міцність і збереження упакованого товару, полегшує транспортування. Крім того, плівка прозора, завдяки чому кількість і вид товару легко визначити «на око», що значно спрощує логістику. Через плівку легко вважати штрих-код, не розкриваючи упаковку.
Ще одна серйозна перевага застосування – надійний захист від крадіжки на проміжних етапах. Таку упаковку неможливо розкрити без ушкодження плівки, а значить, будь-яке порушення цілісності буде помітно під час приймання товару. У той же час, при необхідності упакований товар легко витягти, не застосовуючи спеціальних інструментів.
Але, мабуть, найважливішим аргументом у вирішенні купити на novis.dp.ua термопакувальну плівку, є естетичність отриманого результату. Упаковка ідеально облягає товар, захищає його від пилу і вологи, подряпин і потертостей, а за рахунок власної гладкості і блиску сприяє створенню привабливого зовнішнього вигляду продукту.
Найпоширенішим матеріалом для виготовлення термоусадочної плівки є ПВХ (полівінілхлорид). Він відносно недорогий, і їм зручно управляти в процесі термоусадки. До того ж, плівки ПВХ добре переносять пастеризацію і досить стійкі до стирання. Ще одна перевага ПВХ термоусадочної плівки – ціна. Поліетилен дає кращу усадку, але виробництво поліетиленової термоусадочної плівки обходиться трохи дорожче.
Самий економічний варіант – поліолефінова термозбіжна плівка. Вона має меншу щільність, більшою еластичністю, і при цьому стійка до високих температур. Таку плівку застосовують для упаковки чаю, коробок цукерок, наборів одноразового посуду, канцелярських офісних наборів, а також газет і журналів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.