...

Російський вертоліт порушив фінський повітряний простір

Російський вертоліт порушив фінський повітряний простір За даними прикордонної служби Фінляндії, вертоліт вторгся вглиб території країни на відстань дев’яти кілометра. Пілоти на запити фінських служб не відповідали. Тривалість польоту склала шість хвилин, па потім повітряний транспорт повернулася в Росію.

Невідомий вертоліт, рух якого відстежувався зі сторони території Росії, у четвер, 10 грудня, порушив та перетнув повітряний кордон Фінляндії. Згідно з повідомленнями прикордонних відомств Фінляндії, пілоти у російському вертольоті не реагували на радіозапити.

Вертоліт вторгся вглиб фінської території і відстань польоту простяглася приблизно на дев’ять кілометрів, за даними фінської медіакомпанії. Після подвійного попередження представниками фінських військово-повітряних сил, вертоліт покинув повітряний простір країни та повернувся назад до Росії. За даними прикордонних служб, політ літальним апаратом на території фінського повітряного простору відбувався приблизно шість хвилин.

Нагадаємо, що за це вже непоодинокий подібний випадок, і за останні два роки вже фіксувалися випадки, коли російські військові літаки порушували фінську повітряну територію, що навіть стало причиною дискусії про необхідність приєднання Фінляндії до блоку НАТО.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.