...

Мігрень підвищує ризик виникнення серцево-судинних захворювань

Мігрень підвищує ризик виникнення серцево-судинних захворювань

Учені з Інституту Броад проаналізували дані двох великих досліджень, в яких вивчалися гени, пов’язані з мігренню і серцево-судинними захворюваннями. І справа, судячи з усього, не в генетичних факторах.

У першому дослідженні взяли участь 20000 чоловік з мігренню і 55000 людей, які на момент дослідження не страждали від мігрені. У другому брали участь більше 21 000 чоловік з серцево-судинними захворюваннями і 63000 чоловік без хвороб серця і судин.

Загальних генетичних варіантів у мігрені з аурою і серцево-судинних захворювань фахівці не виявили. Мігрень без аури і серцево-судинні захворювання виявилися пов’язані на генетичному рівні. У людей з такою мігренню були гени, що захищали їх від хвороб серця і судин, передає WebMD.

Тепер дослідники планують з’ясувати, чому у людей з цими генами все одно підвищується ризик серцево-судинних захворювань. На думку фахівців, причина може бути в інших генах, які не вивчались у дослідженнях. Крім того, існують і інші чинники ризику хвороб серця і судин, такі як ожиріння, відсутність фізичної активності, куріння і депресія.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.