...

Як заморозити кавун?

Заморозити кавун

Слід пам’ятати, що кавун втрачає свою текстуру в процесі заморозки, але все ж цілком підходить для приготування коктейлів або інших рецептів. Для того щоб заморозити кавун шматочками, можна скористатися методом несолодкої сухого впакування.

Інструкція по замороженні кавунів

Для початку необхідно підготувати кавун. Перед нарізкою його слід гарненько помити і насухо витерти. Найкраще кавун промивати під проточною водою. А для того щоб відтерти забруднення, можна скористатися щіткою. Фрукт зручно витирати паперовим рушником.

Після цього кавун потрібно розрізати на шматочки. Завдяки цій процедурі продукт зручніше зберігати. Шкірку необхідно зрізати, а насіння вийняти. Різати найкраще спочатку навпіл, а потім на чверть. Вирішивши, якими шматочками зберігати кавун, його слід розрізати на скибочки, кубики або часточки. Після контакту з фруктом, слід ретельно промити руки.

Приготовлені шматочки необхідно розкласти на деку, уникаючи їх дотику між один одним. Якщо ж шматочки склеяться при заморожуванні, то це ускладнить їх розморозку. А для того щоб шматочки було легше зняти з дека, на його дно рекомендується стелити пергаментний папір.

Процес заморозки повинен тривати поки шматочки не затвердіють і не будуть продавлюватися при натисканні на них пальцями. У разі проблемного відставання шматочків від аркуша пергаменту, слід скористатися лопаткою. Але зазвичай обходиться без лопатки, цілком вистачає тепла від рук.

Завершальним етапом буде перекладка заморожених шматочків в пакет або спеціальну ємність для подальшого зберігання. При цьому слід врахувати, що до кришки повинен залишатися вільний простір. Це робиться для того, щоб у процесі замерзання і розширення шматочків, що не була видавлена кришка.

Термін зберігання цього фрукта від 8 до 12 місяців. А відталий кавун може зберігатися в холодильнику чотири дні.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.