Вчені виділили причини смертності чоловіків

Вчені виділили причини смертності чоловіківЯк відомо, чоловіки вмирають раніше, ніж жінки. Експерти підозрювали, що на це впливають шкідливі звички представників сильної статі. А що конкретно є головною причиною ранньої смерті чоловіків, з’ясували дослідники з американського Інституту вивчення та оцінки здоров’я.

Провівши масштабне дослідження, вчені виділили цілих десять смертельних факторів для чоловіків. Моніторинг проводився по 188 країнам світу.

Найчастіше причиною передчасної смерті стає високий артеріальний тиск. Воно може сприяти розвитку аневризми, а також збільшенню обсягів серцевого м’яза, що, у свою чергу, призводить до розвитку серцевої недостатності. Другим чинником, який скорочує життя чоловіки, є зловживання курінням. Нікотин робить негативний вплив на всі внутрішні органи. Крім того, давно вивчено вплив куріння на ризик виникнення злоякісних пухлин.

Трійку найбільш небезпечних причин смерті замикає ожиріння. Четвертою стала дієта з високим вмістом натрію (зловживання солоними продуктами, що призводить до виснаження запасів калію). Істотно скоротити життя чоловіки також можуть діабет і алкогольна залежність, яка не тільки руйнує організм, але й провокує виникнення ДТП, бійок та інших наслідків зі смертельним результатом.

Далі йде неправильно харчування з недоліком корисних речовин і вітамінів в організмі. Важливим чинником є ​​і забруднення повітря вихлопними газами, в процесі ліквідації побутових відходів шляхом спалювання і так далі. А замикає цей список підвищений рівень холестерину в чоловічому організмі.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.