...

Спад цін на чорне золото до рівня 2009 року вже зафіксовано

Спад цін на чорне золото до рівня 2009 рокуВартість північноморської марки Brent вже знаходиться за поділкою менше 40 доларів за барель. Відповідно, паралельно зі спадом цін на нафту активізувалося падіння курсу рубля. На торгах євро вже сягає значення 76 рублів.

Вартість нафти станом на вівторок, 8 грудня, опустилися до свого номінального значення у лютому 2009 року. Зокрема, барель нафти північноморської марки Brent коштував на торгах 39,81 долара. Вартість бареля техаської марки WTI з постачанням в січні становить 36,78 долара. Основною причиною та умовою стрімкого падіння ціни на нафту є прийняте рішення країн ОПЕК залишити видобуток на попередньому рівні.

Відразу після падіння цін на чорне золото починає знижуватись також і курс рубля. Перший раз з вересня поточного року варість євро на Московській біржі коштував цілих 76 рублів за євро. Долар піднявся до 69,86 рубля, що є максимальною позначкою з серпня.

Збори Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) відбулися зовсім нещодавно, 4 грудня. Держави вирішили не зменшувати квоту на видобуток нафти, і залишити її на рівні 30 млн барелів на добу. Держави-учасниці ОПЕК забезпечують більше третини від загального світового видобутку нафти і несуть важливий вплив на формування її ціни.

Автор: Ірина Колесник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.