...

Як схуднути в 40 років

Після 40 років в організмі жінки починаються активні гормональні зміни. На цьому тлі відбувається зменшення кількості м’язової маси і кісткової тканини. Поступово знижується швидкість обмінних процесів. Так швидкість основного обміну в період з 20 до 70 років знижується приблизно на 30%. Відсутність адекватної, відповідної індивідуальним потребам, системи харчування і малорухливий спосіб життя створюють максимально сприятливі умови для набору ваги.

Коли зайві кілограми і сантиметри вже видно «неозброєним оком», починаються пошуки «надійних засобів», що дозволяють швидко знизити вагу.

Але не поспішайте купувати сумнівні препарати і чаї для схуднення, пробувати екстремальні дієти, які обіцяють зниження ваги в рекордно короткий термін.

40722 702

Позбутися зайвих кілограмів після 40 років можна, застосовуючи більш здорові і ефективні методи – грамотно коригуючи спосіб життя і харчування.

Щоб добре виглядати і після 40 варто звернути увагу на рівень фізичної активності. Мова не про спортивні рекорди або щоденні заняття у спортзалі. Але про те, щоб забезпечити собі достатню рухову активність, все ж потрібно подумати. Без фізичних навантажень м’язи втрачають тонус і атрофуються, заміщаються жиром, тіло втрачає пружність.

Виберіть найбільш комфортний для вас вид і частоту фізичної активності (фітнес, пробіжки, плавання, йога, ходьба, танцювальні напрямки) і зробіть його регулярним.

Приділяйте достатньо часу сну і відпочинку – це необхідна умова якісного відновлення організму і нормалізації обмінних процесів.

Але головним «важелем» впливу на вагу все ж є корекція харчування.

Згідно з дослідженнями, ефективність в зниженні ваги на 70% залежить від правильності підібраного раціону і тільки на 30% від застосування інших методів впливу на організм.

Дізнайтесь, як схуднути в 40 років далі.

Яким має бути раціон для схуднення в 40 років?

Для корекції раціону в 40+ потрібно почати з базові правил здорового харчування:

  • Дотримуйтеся графіка харчування, що включає регулярні 3-5 прийомів їжі: сніданок, обід і вечерю плюс 1-2 перекусу в залежності від індивідуальної потреби.
  • Плануйте не тільки основні прийоми їжі, але і додаткові. Замість булочки з чаєм, виберіть фрукти, кефір, сир, овочі, сир, горіхи.
  • Виключіть з вашого меню продукти, які не приносять нічого вашому організму, крім жиру, цукру, хімічних добавок і зайвих калорій: майонез, кетчупи, чіпси, магазинні тістечка і торти, ковбасні вироби, напівфабрикати, солодкі напої і т. д.
  • Слідкуйте за кількістю білка в раціоні. Віддайте перевагу якісним білкових продуктам. Це м’ясо птиці, риба, нежирна молочна продукція, яйця. Включіть до раціону рослинні протеїни: бобові, нут, гриби, сир тофу та ін.
  • Обмежте вживання жирів. Зведіть до мінімуму в меню насичені жири тваринного походження, маргарини, спреди. Нерафіновану олію корисно додавати до страв, але в помірній кількості – не більше 1 столової ложки на порцію салату. Обирайте здорові способи приготування: замініть смажені страви тушкованими, вареними, запеченими, приготованими в пароварці.
  • При вживанні молочної продукції робіть вибір на користь кисломолочних продуктів з високим вмістом білка і корисних бактерій, без цукру, крохмалю та інших додатків.
  • Будуйте ваше меню таким чином, щоб складні вуглеводи переважали над простими. Простих вуглеводів багато в солодких, борошняних продуктах, білому рисі, манній крупі, снеках і сухих сніданках, картоплі. Складними вуглеводами багаті цільнозернові крупи, овочі, бобові, макарони з твердих сортів пшениці.
  • Звертайте увагу на питний режим. Дуже часто ми переїдати, приймаючи спрагу за почуття голоду. Крім того, достатня кількість води буде сприяти нормалізації обмінних процесів.

Ці рекомендації будуть актуальні в будь-якому віці для збереження здоров’я і підтримки гарної фізичної форми. Однак, крім цього, щоб зниження ваги після 40 років було ефективним потрібно розуміння індивідуальних особливостей і стану здоров’я. До задачі зниження ваги на цьому життєвому етапі потрібно підійти з урахуванням потреб жіночого організму в цьому віці, гормонального статусу жінки, особливостей стану здоров’я.

Провокувати появу зайвої ваги може не тільки надлишок калорій в раціоні і незбалансоване харчування. Причиною можуть бути хронічні захворювання, на перший погляд не пов’язані з набором ваги, проблеми обміну речовин, гормональні порушення, харчова поведінка, особливості способу життя та інші причини.

Якщо фактори, що впливають на набір ваги, не будуть враховані, то зміни в раціоні можуть не дати потрібного результату. Тому, найбільш ефективним рішенням для схуднення після 40 років буде індивідуальний підхід – план харчування і комплекс рекомендацій, підготовлений фахівцем.

shutterstock 668247181

Якщо ви правильно харчуєтеся, рухаєтеся і не бачите причини набору ваги вам навряд чи допоможуть подальші самостійні спроби. Звернення до фахівців дасть відповідь на питання, чим викликані зайві кілограми і як привести вагу в порядок.

Вибір спеціалізованої клініки – оптимальне рішення. Лікарі-дієтологи спеціалізуються на питаннях нормалізації ваги і діагностиці причин проблем з вагою.

Якщо ваше завдання знайти таких фахівців – дієтологи медичних дієтологічних центрів здоров’я та смачної дієти DietCenter клініки доктора Бровко готові вам запропонувати свої знання, професіоналізм і досвід, накопичений більш чем за 18 років роботи клініки. Основний інструмент нормалізації ваги – збалансоване харчування. Уважний підхід до кожного пацієнта, оптимальна діагностика, ніяких експериментів і «чудо» препаратів. Персональне збалансоване меню і рекомендації для зниження ваги з урахуванням ваги, гормонального статусу, стану здоров’я і харчових звичок. Фахівець із харчування при проведенні діагностики визначить значення вашої норми ваги, безпечні темпи схуднення, розробить детальний план харчування для нормалізації ваги і здоров’я.

За допомогою фахівця ви зможете повернути стрункість і поліпшити самопочуття, і вік 40+ в цьому не перешкода.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.