...

Розширювальний бачок для опалення

urlНа перший погляд може здатися, що побутові бачки не грають суттєвої ролі в системі опалення, а тому їх можна не встановлювати. Насправді у цього виду обладнання є дві функції – компенсації теплового розширення і зниження гідравлічного удару. Що це означає? Про це ми розповімо нижче!

Розширювальний бак – його функції
Рухаючись по трубах і газового, електричного або твердопаливного котла при високій температурі, теплоносій розширюється і збільшується в об’ємі. Однак котел і труби розраховані для роботи в певному Розширювальний бакдіапазоне тиску. Бак в даному випадку виконує захисну функцію в системі, «згладжуючи» високі показники. У разі якщо розширювальний бак для опалення відсутнє в системі, тиск збільшується і в найбільш слабкому місці утворюється текти. Цей пристрій призначений для захисту котла або системи опалення. Поряд з тепловими розширеннями ці типи баків спобни компенсувати і тиску в системах водяного охолодження де застосовуються чиллер або тепловий насос.

Друга функціональна можливість бачка – це зниження сили гідравлічного удару. Це особливо актуально для господарів приватних будинків, які використовують в побуті циркуляційні насоси. Останні можуть періодично включатися і вимикатися (система безпеки), в період неактивності тиск в агрегаті збільшується, саме це і називають гідроударів.

Класифікація та приклади апаратів

Всі види апаратом можна розділити на агрегати і відкритого і закритого типу, в свою чергу кожен з них розділений на кілька підвидів. Закритий аналог агрегату встановлюють в системі, до якої підключений циркуляційний насос або інші види насосного обладнання. Їх конструкція характеризується наявністю мембрани, яка розташована всередині, і грає роль перегородки. Вона розділяє відсік з повітрям або інертним газом і резервуаром, в який опадає зайвий теплоносій.

Закриті баки бувають зі змінною і незмінною мембранної перегородкою. Друга група популярна завдяки низькій ціні, однак, у першій більше переваг, які стануть в нагоді в побуті. Наприклад, розширювальний бак для опалення зі змінною мембраною може працювати при дуже високому тиску, а в разі пошкоджень перегородки її можна замінити на нову.

Розширювальний бак в системі опалення з незмінною мембранної перегородкою особливо вразливий при першому запуску – тиск різко зростає і є ризик пошкодження обладнання. Надалі його робота протікає плавно, і проблема сходить на «ні».

Важливо знати, що установка відкритого типу обладнання доводиться на найвищу точку в приміщенні, аналог закритого типу можна монтувати в будь-якому місці. Зверніть увагу на кріплення, так як при роботі маса агрегату збільшується в кілька разів. Важливо також знати, що розширювальний бак не слід встановлювати і підключати відразу після насосів.

Як вибрати агрегат для побутового використання

Якщо ви плануєте купити розширювальний бак, не слід ігнорувати такі характеристики:

 Вибрати відповідний тип виходячи з описів, розташованих вище;
Визначитися з розміром агрегату;
 Дізнатися більше про характеристики мембрани, в цей пункт входять: стійкість до дифузії, характеристика температурного режиму, безпеки, термін експлуатації;
 Стандартизація і норми, вимоги до якості.
Безумовно, перш ніж купити розширювальний бак, необхідно отримати консультацію фахівця. Ми готові відповісти на будь-які питання клієнтів по телефону – звертайтеся! В асортименті нашого магазину представлені популярні моделі різних виробників! Пам’ятайте, розширювальний бак в системі опалення – необхідний елемент, який стане помічником на довгі роки вперед і вирішить кілька найбільш важких завдань.
Замовляйте розширювальний бачок для опалення львів на espo.com.ua.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.