...

Переваги вступу до польських вузів

2qДля вступу до ВНЗ в Польщі необхідно мати закінчену повну загальну середню освіту.

З дипломом бакалавра (спеціаліста) можна вступати в польський ВНЗ на магістратуру.

У разі якщо у студента є Карта Поляка, він має право навчатися безкоштовно в державних ВУЗах Польщі. При цьому, вступні іспити складаються на загальних підставах, а зарахування до ВНЗ йде за результатами іспитів. У приватних ВНЗ іспитів, як правило немає, але є співбесіда, яке проходить на польському / англійською мовами, залежно від обраної програми навчання. Наявність Карти Поляка не дає права навчатися безкоштовно в приватних ВНЗ Польщі.

У разі, якщо у студента немає Карти Поляка, навчання буде платним як в державних ВУЗах Польщі, так і в приватних. Навчання для іноземців на безкоштовній основі у державних ВУЗах передбачено за умови отримання гранту.

Навчання англійською мовою, як правило, коштує приблизно в два рази дорожче, ніж на польському.

Переваги освіти в Польщі через up-study.net/uk/company.html

1. Гнучка і лояльна система надходження для іноземців. Можна вибрати мову навчання (польська чи англійська). Є можливість надходження без іспитів. Існує заочна форма навчання (відвідування ВНЗ тільки по вихідним). Ви також можете навчатися в Польщі за програмою післядипломної освіти.

2. Вартість навчання в Польщі співмірна оплаті за навчання у вищих навчальних закладах країн СНД і коливається в межах 1.000 – 2.000 € за рік (навчання польською мовою) і 2.400 – 3.000 € за рік (навчання англійською мовою).

3. Після вступу Польщі в Євросоюз дипломи польських ВНЗ автоматично визнаються у всіх країнах Європи без додаткового підтвердження, а освіту в Польщі відповідає Міжнародним нормам класифікації освіти (ISCED).

4. Вступаючи на навчання в Польському інституті студент поселяється на території Республіки Польща на термін більше 3 місяців. На підставі цього, він отримує дозвіл на проживання в Польщі (zezwolenie na zamieszkanie na czas oznaczony) на весь період освіти (необхідно щорічно продовжувати) з можливістю роботи. Термін навчання зараховується в безперервний термін перебування в Польщі для подальшого отримання ПМЖ (з коефіцієнтом 0,5).

5. Польська система освіти побудована за загальноєвропейською схемою, тобто спочатку бакалаврат, а потім магістратура. Після отримання ступеня бакалавра можна підшукати собі роботу за фахом, а магістратуру закінчити заочно.

6. У Польщі діє система ECTS (European Credit Transfer System), що дає студентам повну мобільність і можливість продовження навчання в інших європейських країнах.

7. Ніяких вікових обмежень.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.